Tommasi Le Fornaci Rose 75cl

Tootefoto on illustreeriv
Tommasi Le Fornaci Rose 75cl
Vivino_4+_ümar_118x118px
Küsi aastakäiku

Auhinnad

ESA Aasta Vein 2023 - Pronksmedal - 2021 aastakäik

2022 Decanter - 90 punkti

Tommasi Le Fornaci Rose 75cl

13,51 

Liitrihind: 18,01 /L

Hind on kuvatud Sulle juba -24% soodushinnaga

Toode saadaval

Soovid teavitust, kui toode on laos?

Saadame sulle meilile teavituse, kui toode on laos uuesti saadaval.

Itaalia

Veneto

Tommasi Viticoltori

,

Kuiv

Kerge

Roosa

12.5% vol

10 - 12 °C

75cl

6

Vein

8004645359204

Iseloomustus

Eksklusiivne vein, mis iseloomustab Garda järve terroiri oma viinamarjasortide, aroomide ja maitsetega. Turbiana – Lugana piirkonna esmaklassiline viinamari ning hoolikalt valitud Rondinella, mis on Valpolicella piirkonna kohalik sort. Mõlemad viinamarjasordid, Turbiana ja Rondinella, on koristatud ning toimetatud tehasesse sama aegselt. Nad pannakse eraldi pressi ning leotatakse üks tund koos viinamarjakestadega. See kestadega kokkupuute faas annab veinile iseloomuliku värvi. Seejärel läbivad viinamarjad (taas eraldi) pressimise. Lõpus, pärast kõiki neid delikaatseid protsesse, segatakse mõlemad kokku. Alkohoolne kääritamine hoitakse kontrollitud temperatuuridel vahemikus 15° kuni 18°C 10 päeva. Seejärel laagerdub vein 4 kuud roostevabast terasest tankides.Veinil on kahvatu roosa toon. Aroomibukett on rikkalik: aromaatne ja peen, milles võib leida roosa grebi, virsikuõite, mandariini- ja apelsinikoort ning mineraalseid vihjeid. Vein on värske ja puuviljane. Särtsakas happesus meenutab tsitruseliste koore noote ja lõppakord on püsiv ning harmooniline. Sisaldab sulfiteid.


Tarbimissoovitus

Sobib suurepäraselt aperitiiviks või õrna maitsega suupistetega. Samuti sobib kalaroogadega, Aasia köögiga ning on ideaalne kaaslane ka pitsa kõrvale. Mitmekülgne vein, mis sobib igaks aastaajaks ja igaks puhuks. Serveerida jahutatult.

Grill
Kala
Mereannid
Salatid, taimetoidud
Suupisted
Aperitiiv

Lisainfo

Tommasi on Veneto piirkonna juhtivaid veinitootjaid ja nende perekond on seal veini valmistanud aastast 1902. Nende esivanemate tillukesest veiniaiast Valpolicella Classico alal, on tänaseks välja kasvanud väiksemat sorti veiniimpeerium viinapuuaedade ja veinimõisatega erinevates Itaalia piirkondades – Põhja-Itaalias Venetos ja Lombardias, Toskaanas Maremmas ja kuulsas Montalcinos ning Lõuna-Itaalias Puglias.
Kõike seda juhib Tommaside neljas põlvkond ja veinivalmistamisse on kaasatud koguni 9 liiget, mis iseloomustab pereettevõtte pikaajalisi traditsioone ja tugevust.

Tootja veebileht: http://www.tommasiwine.it/