13.44

Kategooriad: , ,

Kirjeldus

Tooteliik: Vein

Päritolu: Gruusia, Kakheti

Tootja:  Teliani Valley JSC

Viinamarjad: Saperavi

Iseloomustus: Rubiinpunase värvusega veini aroomis avalduvad tugevalt tumedad marjad ja puuviljad, kus lisaks põldmarjadele on tunda kreegi, ohaka ja tammiseid nüansse.
Maitseküllase ja erilise karakteriga vein pakub tugevaid tanniine ja head happesust. Püsivas järelmaitses on tunda vürtsikust. Vein valmib iidse Gruusia algupärase veinivalmistamise meetodil maa all asuvas suures savist amfora sarnases anumas. Kisiskhevi Saperavi Qvevri vein pärineb erilisest Kakhethi mikrotsoonist – Kisiskhevist. Purustatud viinamarjad valatakse koos kestadega kuni 40. päevaks kvevrisse, kus neid segatakse iga 2 tunni tagant. Pärast kestade eemaldamist hoitakse saadud vedelikku suletud kvevris 2 aastat, mil toimub käärimise lõpetamine ja veini küpsemine. Tulemuseks on unikaalne, aromaatne, intensiivne ja tanniinne vein. 2013. aastast kuulub Gruusia traditsiooniline Kvevri veinivalmistusmeetod Unesco kultuuripärandi nimekirja.

Toidusobivus: Vein sobib ideaalselt grillitud burgerite, šašlõki, BBQ roogade ning steigi kõrvale.

Serveerimistemperatuur: 16 – 18 °C

Alkoholisisaldus: 13,5%

Toote andmed: 75 cl

 

Lisainfo: 1997. aastal asutatud Teliani Valley veinimaja on traditsioonilise Gruusia veinitootmise järeltulija. See rajati Tsinandali piirkonnas kuulsaid Teliani Valley margiveine valmistava tehase asemele, mis pudeldas oma esimese veini 1893. aastal. Tänu pinnase ja mikrokliima eripäradele on Tsinandali piirkond alati olnud Gruusia veinikultuuri südameks. Aastatepikkune pühendumus ja järjepidev areng on tõstnud Teliani Valley veinid enimmüüdud veinideks nende kodumaal Gruusias – ligi 40% kogu veiniturust. Veinimaja toodangu kõrge kvaliteedi eest räägivad ka veinidele omistatud auhinnad erinevatelt rahvusvahelistelt veinikonkurssidelt.

Auhinnad: IWSC 2017 – Bronze medal